dimarts, 22 d’octubre del 2019

ELS DOFINS

Com ja sabeu, famílies, estam ficats de ple en el projecte sobre "El mar", un tema mooolt ampli. Hem començat amb la fauna marina, i per votació, amb un animal molt especial, el dofí.

Una de les coses que hem estudiat sobre aquest animal és la mida i el pes. Per realitzar-ho d'una manera significativa, vàrem mesurar amb un metre el que mesuren, que és ni més ni menys que uns 4 metres, és a dir, el mateix que un cotxe, el mateix que tres alumnes i mig de la classe, el mateix que 16 passes d'adult, o el mateix que 19 passes de nen,... Per recordar-nos de tot això, hem marcat en terra amb cinta aïllant els quatre metres, una manera visible i comprensible per a ells.





Però això no és tot, ja que també hem estudiat el pes dels dofins, que són uns 300kg. I sabeu com ho vàrem fer?
Doncs, vàrem realitzar una taula a la pissarra i vàrem pesar nen per nen fins arribar a aquest pes. Sabeu quants són en total? El pes de 14 nens i nenes de la classe equival al pes d'un dofí. Quasi res.




Poc a poc ens hem endinsant dins del món d'aquest animal i hem après moltes coses. Pregunteu als vostres fills i filles i veureu com us sorprenen.

Aquí podeu veure un vídeo informatiu sobre dofins molt interessant i on hem extret molta informació pel nostre projecte.

https://www.youtube.com/watch?v=oTYmYVtohAI


I finalment, perquè veieu com de motivats estan, alguns membres de la classe han realitzat algunes aportacions a la classe amb diferent contes i llibres informatius sobre el tema. Moltíssimes gràcies


A més d'algunes petxines i cargols del mar, on els infants han pogut observar-los i manipular-los.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

SORTIDA FINAL DE CURS

Avui hem anat en vaixell fins Cala Bassa. Al principi no sabíem si sortiríem ja que el temps no acompanyava però al final s'ha arreglat ...