dimarts, 22 d’octubre del 2019

ELS DOFINS

Com ja sabeu, famílies, estam ficats de ple en el projecte sobre "El mar", un tema mooolt ampli. Hem començat amb la fauna marina, i per votació, amb un animal molt especial, el dofí.

Una de les coses que hem estudiat sobre aquest animal és la mida i el pes. Per realitzar-ho d'una manera significativa, vàrem mesurar amb un metre el que mesuren, que és ni més ni menys que uns 4 metres, és a dir, el mateix que un cotxe, el mateix que tres alumnes i mig de la classe, el mateix que 16 passes d'adult, o el mateix que 19 passes de nen,... Per recordar-nos de tot això, hem marcat en terra amb cinta aïllant els quatre metres, una manera visible i comprensible per a ells.





Però això no és tot, ja que també hem estudiat el pes dels dofins, que són uns 300kg. I sabeu com ho vàrem fer?
Doncs, vàrem realitzar una taula a la pissarra i vàrem pesar nen per nen fins arribar a aquest pes. Sabeu quants són en total? El pes de 14 nens i nenes de la classe equival al pes d'un dofí. Quasi res.




Poc a poc ens hem endinsant dins del món d'aquest animal i hem après moltes coses. Pregunteu als vostres fills i filles i veureu com us sorprenen.

Aquí podeu veure un vídeo informatiu sobre dofins molt interessant i on hem extret molta informació pel nostre projecte.

https://www.youtube.com/watch?v=oTYmYVtohAI


I finalment, perquè veieu com de motivats estan, alguns membres de la classe han realitzat algunes aportacions a la classe amb diferent contes i llibres informatius sobre el tema. Moltíssimes gràcies


A més d'algunes petxines i cargols del mar, on els infants han pogut observar-los i manipular-los.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

SORTIDA CONSERVATORI DE MÚSICA I DANSA D'EIVISSA

Dins del programa "Les escoles al conservatori" hem pogut conèixer les activitats que es realitzen en aquest centre, ens han ense...