dimarts, 9 de març del 2021

8M - Dia de la Dona

 A classe estem convençuts que tant nens com nenes tenen els mateixos drets i deures i el més important és respectar-nos sempre, sense excusa. Estem constantment fomentant la igualtat, però encara queda un llarg camí per recórrer... Així ho demostra que encara existeixin dies com avui, en què tots i totes defensem la igualtat entre homes i dones.


Nosaltres hem treballat el Dia de la dona de maneres diferents:

  • A través de l'organització CEPCA del Consell d'Eivissa i Formentera, hem pogut gaudir d'un contacontes online, amb diferents contes que ens ajudaven a entendre millor aquesta desigualtat històrica entre homes i dones.
  • Conjuntament amb tota l'escola hem fet un mural, per donar a conèixer als altres companys, dones que han fet història en diferents disciplines com l'art, l'esport, la ciència... La nostra aportació han estat Elizabeth Magie (inventora del Monopoly) i Letitia Geer (inventora de la primera xeringa que es podia utilitzar amb una sola mà). Mireu què interessant!


  • D'altra banda, hem reflexionat sobre qui i com és la dona de la nostra vida... Qui penseu que és aquesta dona? Cada un ha triat lliurement aquesta dona. No us vull donar pistes perquè a les fotos teniu la resposta, però les mamàs ja poden estar orgulloses de tot el que les estimen els seus fills/es.


















  • Com a gran projecte de la classe, per "finalitzar" el nostre projecte dels invents, hem fet un "Lapbook sobre grans dones inventores" super complet, que ens ha donat molta feina perquè per fer-ho hem hagut de investigar sobre quatre grans inventores i escriure la seva informació. S'ha de reconèixer que ens ha quedat preciós i l'hem treballat amb molt de gust, perquè hem après coses molt curioses, com que abans d'inventar-se l'eixugaparabrises, s'havia d'aturar el cotxe per poder fer nets els parabrises a mà quan plovia o nevava. 
Han pogut crear-lo cada un com volia, així no hi trobareu dos iguals... Mireu quines feines més precioses, netes i ben fetes!!! (Com es nota quan una feina els hi agrada).













































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

QUÈ TREBALLAREM AQUEST 3r TRIMESTRE?

Aquí teniu un quadre amb els principals sabers que hem començat a treballar aquest 3r trimestre per tal que pugueu dur un seguiment i els pu...