dimecres, 27 de març del 2019

LA DISTÀNCIA DELS PLANETES I EL SOL

AQUESTES DARRERES SETMANES HEM ESTAT MOLT ENGRESCATS AMB EL PROJECTE FENT DUES COSES DIFERENTS... UNA JA L'HEM ACABADA I US LA PODEM CONTAR! COM JA SABEU, DURANT AQUEST TRIMESTRE HEM ESTUDIAT I APRÉS MOLTES COSES DEL SISTEMA SOLAR I UNA D'ELLES ÉS QUE ELS PLANETES NO SÓN TOTS IGUALS NI ESTAN A LA MATEIXA DISTÀNCIA DEL SOL.

PER TANT, HEM PARLAT D'ENUMERACIÓ PERÒ TAMBÉ DE MESURES. ELS NÚMEROS QUE HAVÍEM DE MANEJAR PER SABER LES DIFERENTS DISTÀNCIES SÓN MOLT GRANS I ABSTRACTES, PER TANT EL QUÈ HEM FET HA ESTAT INTENTAR EXPLICAR-HO AMB XIFRES QUE TOTS ELS INFANTS CONEIXEN. EL PRIMER QUE VAM FER VA SER UNA CONVERSA SOBRE EL SISTEMA SOLAR, COM ESTAVEN COL·LOCATS ELS PLANETES, I SOBRE QUÈ ÉS MESURAR. AQUÍ VAN SORGIR PARAULES COM TELESCOPI, PER OBSERVAR ELS PLANETES, UNA REGLA, METRES... INCLÚS ENS VAM ENRECORDAR DE LA BÀSCULA QUE VAM TREBALLAR L'ANY PASSAT! TAMBÉ VAN SORTIR PALS... AL FINAL, VAM RECONDUIR LA CONVERSA I VAM PARLAR SOBRE AMB QUINA PART DEL NOSTRE COS PODÍEM  MESURAR. AL PRINCIPI ENS VA COSTAR UNA MICA, PERÒ DESPRÉS VAM VEURE QUE AMB LES MANS, ELS PEUS, LES CAMES ES PODIEN MESURAR MOLTES COSES! AL FINAL VAM DECIDIR QUE HO FARÍEM AMB PEUS.

UNA VEGADA QUE HEM TENGUT CLAR COM PODIEM MESURAR LES DISTÀNCIES, HEM COL·LOCAT EL SOL, QUE ERA EL NOSTRE PUNT DE REFERÈNCIA HEM ANAT FENT ELS DIFERENTS PLANETES. LES DISTÀNCIES NO ESTAN FETES A ESCALA, JA QUE EL NOSTRE ÚNIC OBJECTIU ERA QUE ES FAMILIARITZIN AMB DIFERENTS EINES I MANERES DE MESURAR, AIXÍ COM AMB LE'NUMERACIÓ I L'ÚS DE LES MATEMÀTIQUES DE MANERA QUOTIDIANA!AL FINAL ENS HA QUEDAT UN MURAL MOLT VISUAL, QUE HEM POSAT COM ESTORA A L'ASSEMBLEA PERQUÈ ELS INFANTS HO TINGUIN SEMPRE AL SEU ABAST!!!


https://photos.app.goo.gl/ZKaMiXMAdrHac8mu7

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CAMP D'APRENENTATGE

Varen passar una experiència inolvidable. Aquí us deixo totes les fotografies que varen fer. Moltes gràcies a tothom, i en especial a Alex p...