dimarts, 24 de març del 2020

LES NOSTRES EMOCIONS

Bon dia famílies,

Avui m'agradaria començar el dia parlant-vos de les emocions.


Les emocions són importants i és per això que les treballem a l’escola. L’educació emocional afecta el desenvolupament dels infants, ja que incentiva la seva motivació, predisposa a actituds més positives, millora les seves relacions i obté millors resultats acadèmics.
Per aconseguir que un/a nen/a creixi, en tota la dimensió de la paraula, no n’hi ha prou amb l’adquisició de coneixements. És molt important generar un clima emocional positiu el qual influirà de forma decisiva en el seu desenvolupament. Si l’educació ha de ser un procés d’aprenentatge per a la vida, les emocions són molt importants i les hem de tenir en compte.
Com a mestres cada dia intentem ensenyar als petits a gestionar les pròpies emocions: controlar la ràbia, conèixer la por, acceptar els errors, tenir empatia, tenir una bona autoestima … La relació amb els altres és essencial  i cal que els ajudem a forjar-se una intel·ligència emocional.
Per dur a terme aquests treball emocional, dins les aules fem servir, entre d’altres recursos, el nostre estimat llibre: “El Monstre de Colors”. El Monstre de Colors no sap què li passa. S'ha fet un garbuix d'emocions i ara li toca desfer l'embolic. Una història senzilla i divertida que introduirà a petits i a grans en el fascinant llenguatge de les emocions.
Per les famílies que no hàgiu sentit a parlar, us deixo un enllaç amb el vídeo conte animat.

Bé, doncs us proposem la següent activitat:  a continuació us adjuntem un calendari mensual del Monstre de Colors perquè els vostres petits puguin acolorir la seva emoció. Es tracta de pintar cada dia un monstre del color de la seva emoció, així entre tots podrem descobrir allò que a vegades no saben expressar-nos en paraules. 

És un moment d’unió i solidaritat tot i que paradoxalment ens hem de recloure a casa, és per això que considerem molt important saber com estan portant els més petits aquesta situació.



Una abraçada famílies!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

DIA DE LA DONA

La setmana passada van celebrar el 8M, ho varen fer a nivell de classe mirant uns vídeos, converses, fent uns posters, ... i entre tota l...